Behandeling overmatig zweten oksels (hyperhidrosis)

Overmatig zweten van de oksels (hyperhidrosis) komt veel voor. De behandeling tegen overmatig zweten kan worden gedaan met botox. Dit is een veilige en effectieve manier om van zweetoksels af te komen. Botoxbehandeling voor oksels bij overmatig zweten is een kleine ingreep en duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Overmatig zweten

Bij overmatig zweten ontstaan er vaak natte oksels met zweetplekken in de kleren. Soms moet iemand zich meerdere keren verkleden per dag of schaamt iemand zich erg voor de zweetplekken. Dit kan erg hinderlijk zijn.

Het overmatige zweten ontstaat doordat de zweetklieren teveel zweet produceren. Meestal is er geen specifieke oorzaak voor het overmatig zweten.

Botox

Een snelle en effectieve behandeling  is een behandeling met botox. Botox zorgt ervoor dat de zweetklieren minder zweet produceren. Botox is een veilig middel en wordt al tientallen jaren gebruikt voor meerdere indicaties in de geneeskunde.

Botox tegen overmatig zweten

Botox wordt met 10-15 kleine injecties in de huid van de oksel gespoten. De prikjes zijn niet pijnlijk, maar kunnen wel wat gevoelig zijn. Botox werkt niet direct. Binnen een week wordt het zweten minder en na 2 weken is het maximale effect te zien. Meestal is het zweten na 2 weken met 90-95% afgenomen. Het effect houdt de 1e keer ongeveer 4-6 maanden aan. Bij de behandeling erna kan het effect wel 6-9 maanden aanhouden.

Bij de gratis en vrijblijvende intake wordt gekeken naar de medische geschiktheid (bijvoorbeeld zwangere vrouwen kunnen niet worden behandeld.)

Direct een afspraak maken voor een botoxbehandeling tegen overmatig zweten?

Bijwerkingen en complicaties

De behandeling is veilig en effectief. Er zijn bijna geen bijwerkingen van de behandeling. Soms is er wat irritatie van de injectieplekjes, maar dit trekt vaak snel weer weg. Ook kunnen er tijdelijk wat blauwe plekjes, zwelling of roodheid ontstaan. In een enkel geval kan er wat overmatig zweten op andere plekken ontstaan, maar dit is tijdelijk en het gebeurt meestal niet.

Nabehandeling

De eerste dagen is het belangrijk om de oksels voorzichtig te wassen. De eerste week wordt geadviseerd om geen intensieve sport te beoefenen en extreme warmte te vermijden zoals een sauna of zonnebank.

Eventuele complicaties zoals blauw plekjes verdwijnen vaak binnen enkele dagen weer.