Fillers

Fillers zijn een middel om rimpels te behandelen. Fillers kunnen rimpels opvullen en kunnen het volume in de huid herstellen. Hierdoor worden rimpels verminderd of kunnen rimpels verdwijnen. De fillers die gebruikt worden zijn op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof. Er wordt geen gebruikt gemaakt van permanente fillers in onze kliniek. De hoeveelheid filler die nodig is, is afhankelijk van de diepte van de rimpels en verlies van volume van de huid. De filler wordt langzaam weer afgebroken door het lichaam.

Fillers: de behandeling

Fillers worden door middel van een injectie ingebracht in de huid. De injecties worden met een hele dunne naald gedaan. De prikjes zijn in principe niet pijnlijk. Over het algemeen zijn meerdere injecties per behandelplaats nodig. Na de behandeling kunnen soms wat kortdurende complicaties optreden.

Bij de gratis en vrijblijvende intake wordt gekeken naar de medische geschiktheid zo kunnen bijvoorbeeld zwangere vrouwen kunnen niet worden behandeld.

Werking

Fillers werken direct. Na de behandeling is er direct effect te zien. Het gebied dat behandeld is, heeft direct meer volume gekregen en rimpels worden direct opgevuld.

Fillers: het resultaat

Het effect van fillers blijft ongeveer 9-12 maanden aanwezig. Daarna is het effect uitgewerkt. Afhankelijk van de injectieplaats en de soort filler die wordt gebruikt, kan het effect iets korter of wat langer zijn.

Probleemzones die wij behandelen

Neuslippenplooi

De neuslippenplooi-behandelingkomt veel voor. De neuslippenplooi loopt van de zijkant van de neus naar de lippen.

Meer over neuslippenplooi en fillers

Wangen

Bij het ouder worden kunnen wangen aan volume verliezen. Dit verouderend effect kan worden tegengegaan met onze fillerbehandeling.

Meer over wangen en fillers

Jukbeen

De huid rond de jukbeenderen kan bij het ouder worden volume verliezen. Om dit tegen te gaan kunnen fillers gebruikt worden.

Meer over jukbeen en fillers

Rokerslijntjes

Deze lijntjes rond de lippen worden zo genoemd omdat deze vaker voorkomen bij rokers. Fillers kunnen worden toegepast omdat effect tegen te gaan.

Meer over rokerslijntjes en fillers

Direct een afspraak maken voor een fillerbehandeling?

Bijwerkingen en complicaties

Fillers op basis van hyaluronzuur zijn een veilig middel. Bij elke medische behandeling kunnen complicaties optreden. De complicaties die mogelijk kunnen optreden zijn zwelling of roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen weer. Ook kunnen er blauwe plekken optreden. Dit verdwijnt meestal weer binnen een week. In een zeldzaam geval kunnen ontstekingen of allergische reacties ontstaan, maar deze kunnen behandeld worden en heeft in principe geen invloed op het resultaat. Zeer zelden ontstaat een hard bultje een granuloom), dit verdwijnt in de loop van de tijd vanzelf weer.

Fillers: nabehandeling

Om het herstel na de behandeling te bespoedigen en de kans op complicaties te verminderen, worden onder andere de volgende adviezen gegeven na de behandeling:

De eerste 4 uur: De eerste 12 uur: De eerste 2 dagen: De eerste 14 dagen:
houdt het hoofd rechtop (niet buigen of bukken) Draag geen make-up
Drink geen alcohol
Vermijd extreme gezichtsuitdrukkingen
Niet teveel wrijven/duwen op de behandelplaats Vermijd fel zonlicht
Vermijd sauna’s, zonnebanken of extreme warmte
Geen gezichtsbehandelingen