Botox

Botox Amsterdam – Botox is een middel dat kan worden gebruikt bij het verminderen of voorkomen van rimpels. Botulinetoxine is het werkzame bestanddeel van botox. Spieren in het gezicht zorgen voor samentrekken van de huid (zoals bij fronsen of lachen). Botox zorgt ervoor dat de spieren in het gezicht ontspannen. Hierdoor kan de huid niet samentrekken. Zo wordt de vorming van rimpels tegen gegaan en kunnen bestaande rimpels een stuk minder worden of soms zelf helemaal verdwijnen. Dit is met name afhankelijk van de diepte van de rimpel.

Botox: de behandeling

Botox wordt in de huid ingebracht met injecties. Deze worden met een dunne naald gedaan. De prikjes zijn over het algemeen weinig pijnlijk. Als de botox wordt ingespoten, kan dat branderig zijn. Dit gevoel verdwijnt snel weer. Afhankelijk van het gebied worden er een of meerdere injecties gegeven. Na de behandeling kan er wat zwelling en roodheid zichtbaar zijn. Dit verdwijnt vaak binnen een uur. Soms kan er een blauw plekje ontstaan. Meestal verdwijnt dit binnen een paar dagen weer volledig.

Bij de gratis en vrijblijvende intake wordt gekeken naar de medische geschiktheid zo kunnen  bijvoorbeeld zwangere vrouwen kunnen niet worden behandeld.

Werking

Botox heeft even de tijd nodig om in te werken. Direct na de behandeling is er nog geen effect zien. Botox begint pas na een paar dagen te werken. De spier ontspant dan steeds meer. Na 14 dagen is het maximale effect zichtbaar. De spier kan dan nagenoeg niet meer bewegen. Botox werkt alleen op de plek waar het ingespoten wordt. Dus op de andere spieren kunnen gewoon nog bewegen.

Botox: het resultaat

Botox is maximaal werkzaam na 10-14 dagen. Het samentrekken van de huid stopt dan doordat de behandelde spieren ontspannen zijn. De huid kan hierna herstellen waardoor de rimpels minder diep worden en soms helemaal verdwijnen. Ook kunnen nieuwe rimpels tegengegaan worden doordat de huid ontspannen blijft.
Het effect van botox blijft ongeveer 4-6 maanden aanwezig. Daarna is het effect uitgewerkt. Na de eerste behandeling is de werking korter, vaak 3-4 maanden. Bij herhaalbehandelingen kan het effect langer blijven, tot soms wel 6 maanden.

Probleemzones die wij behandelen

Fronsrimpels

De rimpels ontstaan op het voorhoofd tussen de ogen bij fronsen, het aanspannen van de spieren in dit gebied.

Meer over fronsrimpels en botox

Voorhoofdsrimpels

De rimpels ontstaan op het voorhoofd door het aanspannen van de voorhoofdsspieren, bijvoorbeeld bij verbaasd kijken.

Meer over voorhoofdsrimpels en botox

Kraaienpootjes

Deze rimpels naast de ogen ontstaan onder andere bij lachen of knijpen van de ogen.

Meer over kraaienpootjes en botox

Wenkbrauwlift

Bij het ouder worden kunnen wenkbrauwen iets gaan hangen en kan een vermoeid uiterlijk ontstaan.

Meer over wenkbrauwlift en botox

Mondhoeklift

Mondhoeken kunnen iets gaan hangen tijdens het ouder worden. Met botox kan dit verholpen worden.

Meer over mondhoeklift en botox

Direct een afspraak maken voor een botoxbehandeling?

Bijwerkingen en complicaties

Botox Amsterdam – Botox is een veilig middel. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in de geneeskunde. Bij elke medische behandeling kunnen complicaties optreden. De complicaties die mogelijk kunnen optreden zijn zwelling, roodheid, jeuk of een blauwe plek bij de injectieplaats. Deze complicaties zijn meestal binnen een paar dagen weer weg. Ook kan de eerste dagen wat lichte hoofdpijn optreden.

Na de behandeling

Om het herstel na de behandeling zo spoedig mogelijk te maken worden onder andere de volgende adviezen gegeven na de behandeling:

De eerste 4 uur: De eerste 12 uur: De eerste 2 dagen: De eerste 14 dagen:
houdt het hoofd rechtop (niet buigen of bukken) Draag geen make-up
Drink geen alcohol
Vermijd extreme gezichtsuitdrukkingen
Niet teveel wrijven/duwen op de behandelplaats Vermijd fel zonlicht
Vermijd sauna’s, zonnebanken of extreme warmte
Geen gezichtsbehandelingen