Botox Amsterdam

Botox Amsterdam – Botuline toxine (afgekort Botox) is een middel dat kan worden gebruikt bij het verminderen of voorkomen van rimpels. Botuline toxine is het werkzame bestanddeel van botox. Spieren in het gezicht zorgen voor samentrekken van de huid (zoals bij fronsen of lachen). Botox zorgt ervoor dat de spieren in het gezicht ontspannen. Hierdoor kan de huid niet samentrekken. Zo wordt de vorming van rimpels tegen gegaan en kunnen bestaande rimpels een stuk minder worden of soms zelf helemaal verdwijnen. Dit is met name afhankelijk van de diepte van de rimpel.

Botox Amsterdam: de behandeling

Botox wordt in de huid ingebracht met injecties. Deze injecties worden met een zeer dunne naald gedaan. De prikjes zijn over het algemeen weinig pijnlijk. Als de botox wordt ingespoten, kan dat branderig zijn. Dit gevoel verdwijnt heel snel weer. Afhankelijk van het te behandelen gebied worden er een of meerdere injecties gegeven. Na de behandeling kan er wat zwelling en roodheid zichtbaar zijn. Dit verdwijnt vaak binnen een uur. Soms kan er een blauw plekje ontstaan. Meestal verdwijnt dit binnen een paar dagen weer volledig.

Bij de gratis en vrijblijvende intake wordt gekeken naar de medische geschiktheid. Zo kunnen bijvoorbeeld zwangere vrouwen niet worden behandeld.

Botox Amsterdam: Werking

Botox heeft even de tijd nodig om in te werken. Direct na de behandeling is er nog geen effect te zien. Botox begint pas na een paar dagen te werken. De spier ontspant dan steeds meer. Na 14 dagen is het maximale effect zichtbaar. De spier kan dan nagenoeg niet meer bewegen. Botox werkt alleen op de plek waar het ingespoten wordt. De andere spieren kunnen dus gewoon nog bewegen.

Botox Amsterdam: het resultaat

Botox is maximaal werkzaam na 10-14 dagen. Het samentrekken van de huid stopt dan doordat de behandelde spieren ontspannen zijn. De huid kan hierna herstellen waardoor de rimpels minder diep worden en soms helemaal verdwijnen. Ook kunnen nieuwe rimpels worden tegengegaan doordat de huid ontspannen blijft.
Het effect van botox blijft ongeveer 3-6 maanden aanwezig. Dit wisselt per persoon. Na de eerste behandeling is de werking korter, vaak 3-4 maanden. Bij herhaalbehandelingen kan het effect langer blijven tot soms wel 6 maanden.

Probleemzones die wij behandelen

Fronsrimpel

De rimpels tussen de wenkbrauwen bij het fronsen. Dit is de meest voorkomende botoxbehandeling.

Meer over fronsrimpels en botox

Voorhoofdsrimpels

De rimpels ontstaan op het voorhoofd door het aanspannen van de voorhoofdsspieren, bijvoorbeeld bij verbaasd kijken.

Meer over voorhoofdsrimpels en botox

Kraaienpootjes

Deze rimpels naast de ogen ontstaan onder andere bij lachen of knijpen van de ogen.

Meer over kraaienpootjes en botox

Wenkbrauwlift

Bij het ouder worden kunnen wenkbrauwen iets gaan hangen en kan een vermoeid uiterlijk ontstaan.

Meer over wenkbrauwlift en botox

Mondhoeklift

Mondhoeken kunnen iets gaan hangen tijdens het ouder worden. Met botox kan dit verholpen worden.

Meer over mondhoeklift en botox

Gummy smile

Sommige mensen hebben bij het lachen veel tandvlees zichtbaar (de zogenaamde tandvleeslach). Met botox wordt het tandvlees veel minder zichtbaar.

Direct een afspraak maken voor een botoxbehandeling?

Bijwerkingen en complicaties

Botox Amsterdam – Botox is een veilig middel. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in de geneeskunde. Bij elke medische behandeling kunnen complicaties optreden. De complicaties die mogelijk kunnen optreden zijn zwelling, roodheid, jeuk of een blauwe plek bij de injectieplaats. Deze complicaties zijn meestal binnen een paar dagen weer weg. Ook kan de eerste dagen wat lichte hoofdpijn optreden.

Na de behandeling

Om het herstel na de behandeling zo spoedig mogelijk te maken worden onder andere de volgende adviezen gegeven na de behandeling:

De eerste 4 uur: De eerste 12 uur: De eerste 2 dagen: De eerste 14 dagen:
houdt het hoofd rechtop (niet buigen of bukken) Draag geen make-up
Drink geen alcohol
Vermijd extreme gezichtsuitdrukkingen
Niet teveel wrijven/duwen op de behandelplaats Vermijd fel zonlicht
Vermijd sauna’s, zonnebanken of extreme warmte
Geen gezichtsbehandelingen