Profhilo Amsterdam

Sinds enkele jaren is er een nieuwe en innovatieve behandeling beschikbaar voor huidverbetering. Dit middel heet ‘Profhilo’. Profhilo is een hyaluronzuur dat in de huid wordt gespoten. Hierdoor wordt lichaamseigen collageen en elastine aangemaakt. Dit geeft verbetering en verjonging van de huid. Profhilo is dus geen filler, maar een middel dat het lichaam zelf aanzet tot huidverbetering. Profhilo heeft in 2016 bij de ‘Aesthetic Awards’ de prijs voor meeste innovatieve product van het jaar gewonnen en wint sindsdien nog jaarlijks aan populariteit.

Profhilo kan onder andere worden gebruikt voor:
– Mensen vanaf 30 jaar met huidverslapping
– Huid die is verouderd door de zon
– Mensen die geen fillers willen
– Mensen die huidverbetering wensen of hun goede huid willen behouden

Profhilo: de behandeling

De behandeling bestaat uit 5 injecties aan beide kanten van het gezicht, via een standaard techniek. Dit wordt de BAP-techniek genoemd. In totaal worden er dus 10 injecties gegeven. Door middel van de injectie wordt de Profhilo in de huid gebracht, waar het daarna zijn werk kan doen.
Als iemand nog nooit een behandeling heeft gehad, dan zijn er twee behandelingen nodig. De tweede behandeling volgt ongeveer 4 weken na de eerste behandeling. In een enkel geval kan nog een derde behandeling wenselijk zijn.
De vervolgbehandelingen kunnen om het half jaar gedaan worden.

Profhilo: Nabehandeling

Na behandeling gelden de volgende adviezen:

  • 12 uur geen lichamelijke inspanning
  • 48 uur geen gezichtsbehandelingen (schoonheidsspecialiste, massages etc)
  • 48 uur geen sauna/zonnebank
  • 48 uur het liefst zo weinig mogelijk zon (in ieder geval insmeren met factor 50+)

Profhilo: het resultaat

In het begin is er nog niet heel veel effect te zien. De huid gaat na de behandeling aan het werk om het collageen en elastine aan te maken. Dit gaat nog enkele maanden door. Dus na ongeveer 2-3 maanden is het beste resultaat zichtbaar.

Profhilo: Bijwerkingen

Er zijn niet veel bijwerkingen te verwachten. Hyaluronzuur is namelijk een lichaamseigen stof. Wel kan er na de behandeling wat roodheid en lichte zwelling ontstaan. Dit is na korte tijd vaak weer verdwenen. Ook kan een blauw plekje ontstaan (net zoals bij een andere injectables). Dit is meestal binnen enkele dagen weer verdwenen.

Direct een afspraak maken voor een behandeling met Profhilo?

Bijwerkingen en complicaties

Fillers op basis van hyaluronzuur zijn een veilig middel. Bij elke medische behandeling kunnen complicaties optreden. De complicaties die mogelijk kunnen optreden zijn zwelling of roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen weer. Ook kan er blauwe plek ontstaan. Dit verdwijnt meestal weer binnen een week. In een zeldzaam geval kunnen ontstekingen of allergische reacties ontstaan. Deze kunnen behandeld worden en hebben in principe geen invloed op het resultaat.